Rafael Cubarsí, Gerent de l’ACV, va participar en la taula Rodona Plàstic Zero. Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona, ha constituït aquest dilluns la Taula Plàstic Zero amb una representació d’empreses, entitats ambientals, de consum i agents socials i econòmics. 

Amb l’objectiu de reduir “de forma efectiva” el material plàstic d’un sol ús a la ciutat, a l’espera de definir la Llei de Residus de Catalunya, text que regularà un nou marc normatiu i accions concretes a la ciutat. 
Lluitar contra l’emergència climàtica és un compromís de totes les persones, i des del consistori s’impulsen accions que vinculin empreses, organitzacions i persones. 
La Taula treballa en l’estratègia Residu Zero i de la declaració d’Emergència Climàtica, que es farà el pròxim mes de gener.

És important conscienciar del problema entre les persones, per això l’Ajuntament ha iniciat una campanya PlàsTICS, posant l’atenció en els plàstics d’un sol ús. 

Dades com aquestes són les que ens fan reaccionar: des de l’Ajuntament es recorda que la regió del Mediterrani és la quarta productora de plàstic del món i que genera 24 milions de residus plàstics cada any. A més, afirma que el plàstic equivalent a 33.800 ampolles d’aigua es llença al mar cada minut. La campanya serà visible amb quatre escultures monumentals fetes a partir dels residus de plàstic d’un sol ús més quotidians, les ampolles d’aigua, les bosses de plàstic, la canyeta per beure i els coberts de plàstic.

En aquest enllaç, coneix els TICS més habituals en el consum de plàstics d’un sol ús i com evitar-los.

Web referència: www.barcelona.cat/bcnsostenible